PODOPOSTURAAL.com

De site met uitgebreide informatie en achtergronden over podoposturaal therapie.


De behandeling, vaak een opbouwsysteem

De elementen, die in de zool verwerkt worden, worden meestal gemaakt van kurk.

Kurk heeft een hardheid die optimaal is voor de reflexwerking. Echter indien gewenst of noodzakelijk kan er wel gebruik gemaakt worden van zachtere materialen.

Wanneer U de zolen gaat dragen heeft het lichaam enige tijd nodig om zich aan te passen aan de nieuwe houding. Dit kan zich de eerste paar weken uiten in spierpijnen. De verschillende spierketens worden immers anders aangespannen. Deze spierpijnen verdwijnen vanzelf binnen die paar weken. Overigens heeft niet iedereen hier last van.

Om een te grote overgang te voorkomen, werkt de podoposturaal therapeut met een opbouwsysteem. Een te grote overgang zou naast spierpijnen ook kunnen leiden tot nieuwe klachten.

Herdoor zijn er wel na-controles noodzakelijk:

  1. enkele weken na het eerste onderzoek
  2. daarna met tussenpozen van enkele weken tot maanden
  3. vervolgens eenmaal per half jaar of eenmaal per jaar.

Bij deze controles wordt de houding weer volledig geïnspecteerd en geänalyseerd, waardoor de noodzakelijke correcties kan worden aangebracht.

Ook kan het voorkomen dat het lichaam door deze therapie zodanig van houding is veranderd dat de therapeutische zolen op een gegeven moment niet meer nodig zijn! Mochten zich tussentijds klachten voordoen, kunt U gerust contact opnemen met Uw podoposturaal therapeut!